Boogschieten - 12 bogen

Bij deze bijzondere manier van boogschieten is het de bedoeling dat je op elkaar gaat schieten met zachte pijlen! Een mix van trefbal, boogschieten en paintball dat ook wel Archery Tag of Archery Attack wordt genoemd. Huur een compleet pakket met onder andere bogen, pijlen en beschermmaskers waarmee je klaar bent om de strijd aan te gaan!

Ideaal voor een kinderfeestje, vrijgezellenfeest, school- of klassenfeest, bedrijfsuitje of familiedag!

Boogschieten huren

Bij deze vorm van boogschieten heb je een gezichtsmasker op en beschik je over een stevige boog en pijlen met (zachte) foampunten waarmee je probeert de tegenstander uit te schakelen. Word je geraakt door een pijl, dan raak je niet gewond maar voel je alleen dat de pijl jou raakt. Weet jij als team goed samen te werken zodat de tegenstanders uitgeschakeld kunnen worden?

Wij werken met bogen die qua impact en afmeting ook zeer geschikt zijn voor kinderen. Daarnaast zijn de bogen zeer licht van gewicht. De afstand waarmee je kunt schieten loopt al snel op tot zeker 30 meter. Onze adviesleeftijd is vanaf 9 jaar.

Inbegrepen

 • - 12 bogen in twee verschillende kleuren om 2 teams te maken
 • - 12 beschermmaskers
 • - 24 pijlen
 • - 2 teamvlaggen
 • - Professionele oorkondes gelijk aan het aantal bogen
 • Fluitje voor begin- en eindsignaal
 • - Handleiding

Boogschieten huren

 • check_circle Verzenden of Afhalen mogelijk
 • check_circle Geen borg
 • check_circle Weekend-actie
 • check_circle Kosteloos annuleren
 • check_circle Meerdere pakketten mogelijk
 • check_circle Leuke extra's
€ 120,00
€ 108,00 10% korting
(incl. btw)
Aantal dagen
Reserveerdatum
Maak hierboven eerst je keuze
Selecteer een datum

Pijl en boog hurenBij deze vorm van boogschieten (ook wel Archery Tag of Archery Attack genoemd) is het de bedoeling om elkaar in verschillende spelvormen te raken met zachte pijlen. U ontvangt bij het huren van het pakket een duidelijke handleiding met hierin de werking van de bogen en het spelletje beschreven.

De bogen

De bogen die wij verhuren zijn licht van gewicht en zijn qua afmeting zeer geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast is niet veel kracht vereist om een pijl goed weg te kunnen schieten. De afstand waarmee goed gericht kan worden geschoten is zeker 30 meter. De bogen beschikken over een fijn handvat waarmee je de boog goed kunt vasthouden. Op het handvat kan ter ondersteuning de pijl gelegd worden waardoor het wegschieten van de pijl kinderspel wordt.

De pees van de boog beschikt over een inkeping waardoor het voor de speler duidelijk is waar de pijl op de pees geklikt moet worden. De pees is verder dusdanig sterk en kan wel wat hebben.

Pees en nokDe pijlen

Per boog leveren wij 2 zogenaamde LARP-pijlen. Dit zijn speciale veiligheidspijlen met een rubberen 'punt'. De pijlen zijn speciaal ontwikkeld om het mogelijk te maken om pijnloos op elkaar te schieten. De pijlen beschikken aan de achterkant over een speciale 'nok'. Met deze nok kan de pijl eenvoudig op de pees van de boog worden geklikt. De pijl zal hierdoor niet snel van de boog en pees afraken.

De 'flights' van de pijlen beschikken over felle kleuren waardoor de pijl na het schieten eenvoudig kan worden gevonden.

BeschermingBeschermmasker

Standaard leveren wij een beschermmasker mee met elke boog. Het dragen van dit masker is verplicht en dient als bescherming voor het gezicht. Attendeer de spelers er op dat een minimale schietafstand wordt aangehouden van 5 meter waarbij het hoofd niet als doel mag worden beschouwd.

Waar kan ik deze vorm van boogschieten spelen?

Het spel leent zich uitstekend om op een open ruimte te spelen met her en der wat obstakels. Denk bijvoorbeeld aan een grasveld, gymzaal, leeg parkeerterrein of grote loods. Het spelletje kan ook in het bos worden gespeeld alleen zullen in een te bebost gebied de pijlen niet ver komen aangezien ze dan teveel kans hebben om bomen te raken. Daarnaast zal het in een te bebost gebied lastig worden om de pijlen weer terug te vinden. Mocht u toch in het bos gaan spelen dan adviseren wij een plek met voldoende open stukken.

Wanneer u het spel op een grasveld speelt zullen er een aantal obstakels geplaatst moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan pallets, rolcontainers (ook van de buren), tuintafels, etc. Mocht het huren van een gymzaaltje tot de mogelijkheden behoren dan kunnen attributen zoals kasten, banken en matten als obstakels worden ingezet.

Belangrijk bij boogschieten is dat de openbare orde niet verstoord wordt; een afgebakend terrein is dus van groot belang!

Spelmogelijkheden

Het spel kan op veel verschillende manieren gespeeld worden. Het algemene doel van het spelletje is om spelers van de tegenpartij uit te schakelen door hen met een pijl te raken. Een speler die uitgeschakeld is, kan het volgende spel weer meedoen of na bijvoorbeeld 30 seconden terugkeren in het spel (afhankelijk van wat je afspreekt). Wanneer de speler uitgeschakeld is neemt hij zijn boog mee. De pijlen blijven liggen in het speelveld. Een spel duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en we adviseren om meerdere rondes te starten.

Tijdens het spel mag iedere speler slechts één pijl tegelijk in zijn bezit hebben om te schieten. De andere pijlen liggen verspreid in het speelveld. Wanneer een speler geen pijl heeft, moet de speler een pijl in het speelveld zoeken waarmee vervolgens weer geschoten kan worden. De speler kan tijdens deze zoektocht wel geraakt worden door de tegenstander.

Tussen de rondes door worden vaak pauzes ingelast zodat de spelers even bij kunnen komen om even iets kunnen eten en drinken. Dit alles gebeurt altijd in de “veilige zone” die gecreëerd wordt. Tijdens de pauzes moeten de bogen en pijlen ook altijd in deze veilige zone blijven. De pauze is ook het moment dat alle pijlen weer worden gezocht zodat alles weer compleet is.

Last man standing

Doel: Wie blijft het langste over?

Bij dit spel is het ieder voor zich; het wordt dus niet in teamverband gespeeld. De winnaar is de speler die als laatste over blijft.

Last team standing

Doel: Welk team blijft het langste over?

Dit is hetzelfde spel als 'last man standing' maar nu wel in teamverband. Het winnende team is het team waarvan nog spelers in het veld staan.

Verover de vlag

Doel: Verover de vlag van de tegenpartij en breng hem naar het eigen kamp

Elk team verstopt zijn eigen vlag nog gedeeltelijk zichtbaar in zijn eigen kamp (in het eigen gebied) waarna het spel kan beginnen. Bij dit spel is het de bedoeling om de vlag van de tegenpartij te pakken zien te krijgen. Als dit gelukt is, wordt het pas echt moeilijk. De vlag moet nu nog naar het eigen kamp worden gebracht zonder uitgeschakeld te worden. Wanneer een speler is uitgeschakeld moet de speler de vlag in de grond prikken op de plek waar de uitschakeling heeft plaatsgevonden. Dit spel vergt veel samenwerking en overleg. Bij dit spel kunnen de twee vlaggen worden gebruikt die in het pakket zitten. Zorg er zelf voor dat de vlag wordt vastgemaakt aan een stok of lange tak.

Bescherm de VIP

Doel: Bescherm de VIP en schakel de VIP van het andere team uit

Bij dit spel is het de bedoeling dat beide teams een VIP beschermen. De VIP van ieder team moet door zijn team beschermd worden. Het team dat als eerste de VIP van het vijandelijke team af weet te schieten, heeft gewonnen.

U kunt er voor kiezen om het pakket te laten versturen naar een PostNL-pakketpunt of dat u het pakket komt afhalen in Wezep (nabij Zwolle) of Drachten.

Verzending naar PostNL pakketpuntVersturen

Voor slechts € 14,95 (inclusief retour) laten wij het pakket bezorgen in heel Nederland via onze verzendservice van PostNL. Wij zorgen er voor dat uw pakket minimaal een dag van te voren bij het dichtstbijzijnde PostNL-pakketpunt wordt aangeboden van het opgegeven adres. U hoeft dus niet speciaal thuis te blijven om het pakket in ontvangst te nemen. Om het voor u makkelijk te maken zoeken wij voor u dit pakketpunt uit en houden rekening met de openingstijden van dit pakketpunt.

Op het moment dat wij het pakket versturen ontvangt u van ons een e-mail met een track & trace om uw pakket te kunnen volgen. Ook staat in deze e-mail waar en vanaf hoe laat u het pakket kunt afhalen vanaf het pakketpunt. U zorgt er vervolgens zelf voor dat het pakket de volgende dag na de laatste huurdag weer wordt aangeboden voor verzending bij een PostNL-pakketpunt. Dit mag eventueel een ander pakketpunt zijn dan waar u het pakket heeft afgehaald.

Het retour sturen doet u door het oude verzendlabel te verwijderen van het pakket en het meegeleverde retourlabel te plaatsen. Natuurlijk hebben wij deze al voor u gefrankeerd. Mocht deze retourdag op een zon- of feestdag vallen en is het PostNL-pakketpunt gesloten, dan stuurt u het pakket retour op de eerstvolgende dag dat het pakketpunt geopend is. Wij rekenen hier geen extra kosten voor. U vindt de verzendmogelijkheid tijdens het afronden van de reserveringsaanvraag op onze website.

Afhalen

Naast het versturen van het pakket kunt u ook kiezen om het pakket af te halen in Wezep (nabij Zwolle) of Drachten. Wij werken bij het afhalen en retour brengen met een afhaalkast met cijfercode waardoor u niet gebonden bent aan tijden.

Afhalen in WezepAfhalen in Wezep (nabij Zwolle)
De dag van te voren kun je in Wezep (Rondweg 62c) vanaf 16:00 uur het gehuurde pakket ophalen. Op de huurdag zelf mag je er een complete dag gebruik van maken. De dag na de huurdag breng je het pakket vóór 16:00 uur weer retour. De overige afhaal- en retourinstructies worden per e-mail gecommuniceerd.

Afhalen in DrachtenAfhalen in Drachten
De dag van te voren kun je in Drachten (Ampèrelaan 7-11) vanaf 16:00 uur het gehuurde pakket ophalen. Op de huurdag zelf mag je er een complete dag gebruik van maken. De dag na de huurdag breng je het pakket vóór 16:00 uur weer retour. De overige afhaal- en retourinstructies worden per e-mail gecommuniceerd.


Leuke extra's