Do’s en Don'ts voor het gebruik van de Gelblaster

Blog - Do’s en don’ts voor het gebruik van de Gelblaster

Geplaatst op 20 september 2022

In de afgelopen maanden was de Gelblaster behoorlijk negatief in het nieuws. Op voorbijgangers schieten en hier dan een filmpje van maken voor TikTok was de trend onder jongeren. De politie waarschuwde voor het gebruik van de Gelblasters. Dat de manier waarop de Gelblaster werd gebruikt voor het maken van TikTok filmpjes niet aansluit bij onze verhuurdoelen hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen.

Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je activiteit veilig verloopt? En hoe kan je ervoor zorgen dat je straks niet een boete voor het verstoren van de openbare orde aan je broek hebt hangen? Dat is voor jou natuurlijk wel van belang! 

Gel Blaster huren? Klik hier!

Gelblaster do's en don'ts

Na het volgen van de onderstaande tips is bang zijn voor de Gelblaster nergens meer voor nodig! 

  1. Huur of koop alleen Gelblasters met een CE keurmerk. Helaas zijn er veel Gelbalsters in de omloop zonder keurmerk.
  2. Spreek af niet op elkaars hoofd te schieten en hanteer een minimale schietafstand van 10 meter. Gebruik veiligheidsbrillen. Mocht er een gellet de verkeerde kant op gevuurd worden, dan zijn de spelers en de spelleider gewoon keurig beschermd!
  3. Hanteer een minimale leeftijd van 10 jaar en speel het spel alleen onder toezicht van een volwassene.
  4. Speel het spel op een rustige plek en zorg voor een afgebakend speelgebied. Maak bijvoorbeeld gebruik van afzetlint om duidelijk te maken waar het speelveld begint en eindigt. Zo weten niet alleen spelers waar ze kunnen spelen maar weet ook een toevallige voorbijganger dat hier beter even niet de hond uitgelaten kan worden.
  5. En last maar zeker not least: schiet vooral niet op mensen die niet deelnemen aan het spel! 

Vooral dat laatste heeft gezorgd voor een negatief beeld over een product dat naar onze mening erg leuk is en gebruikt kan worden voor zeer diverse doelgroepen.

Veel plezier met de Gelblaster!

Gel Blaster huren? Klik hier!

Meer Blogs Pakket huren