Archery Tag spelvormen

Speel ze allemaal!

Archery Tag teamspellen

Benieuwd naar welke spelvormen je allemaal kunt spelen met de Archery Tag set? We hebben alle gangbare spelvormen op een rijtje gezet, maar je kunt natuurlijk ook je eigen creativiteit gebruiken om zelf een nieuwe spelvorm te bedenken.

Handig! De spelmogelijkheden staan beschreven in de handleiding die je ontvangt bij het huren van een Archery Tag set. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun jij je optimaal voorbereiden.

Archery Tag huren arrow_forward
Verschuilen achter obstakels
Met pijl en boog schieten

Het algemene doel

Het spel kan op veel verschillende manieren gespeeld worden. Het algemene doel van het spelletje is om spelers van de tegenpartij uit te schakelen door hen met een pijl te raken. Een speler die uitgeschakeld is, kan het volgende spel weer meedoen of na bijvoorbeeld 30 seconden terugkeren in het spel (afhankelijk van wat je afspreekt). Wanneer de speler uitgeschakeld is neemt hij zijn boog mee. De pijlen blijven liggen in het speelveld. Een spel duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en we adviseren om meerdere rondes te starten.

Tijdens het spel mag iedere speler slechts één pijl tegelijk in zijn bezit hebben om te schieten. De andere pijlen liggen verspreid in het speelveld. Wanneer een speler geen pijl heeft, moet de speler een pijl in het speelveld zoeken waarmee vervolgens weer geschoten kan worden. De speler kan tijdens deze zoektocht wel geraakt worden door de tegenstander.

Tussen de rondes door worden vaak pauzes ingelast zodat de spelers even bij kunnen komen om even iets te kunnen eten en drinken. Dit alles gebeurt altijd in de “veilige zone” die gecreëerd wordt. Tijdens de pauzes moeten de bogen en pijlen ook altijd in deze veilige zone blijven. De pauze is ook het moment dat alle pijlen weer worden gezocht zodat alles weer compleet is.

Last man standing

Bij dit spannende spel draait het om individuele prestaties, want het wordt niet in teamverband gespeeld. Het doel is simpel: de speler die als laatste overblijft, wordt gekroond tot de ultieme winnaar. Het is een spel van uithoudingsvermogen, strategie en behendigheid.

Terwijl de pijlen door de lucht suizen en de spanning stijgt, is het aan jou om slimme tactieken toe te passen en je tegenstanders te slim af te zijn. Blijf alert, beweeg behendig en schiet met precisie om de overwinning te behalen.

Last team standing

Deze spelvorm werkt hetzelfde als 'last man standing' maar nu in teamverband!

In deze opwindende spelvariant draait alles om de prestaties van het team. Het winnende team is het team waarvan uiteindelijk nog spelers in het veld staan.

Samenwerking en communicatie vormen de sleutel tot succes in dit fanatieke spel. Durven jij en je teamgenoten de uitdaging aan te gaan en te bewijzen dat jullie de laatste overlevenden zijn?

Capture the flag Archery Tag

Capture the flag

Elk team verstopt zijn eigen vlag gedeeltelijk zichtbaar in het eigen kamp, waarna het spel kan beginnen. Het is een uitdaging om de vlag van de tegenpartij te bemachtigen, maar het wordt pas echt moeilijk wanneer je de vlag naar je eigen kamp moet brengen zonder uitgeschakeld te worden. Als een speler wordt uitgeschakeld, moet de vlag op de plek van uitschakeling in de grond worden gestoken. Dit spel vereist teamwork en overleg.

Je kunt de twee vlaggen gebruiken die standaard in het pakket zitten wanneer je een Archery Tag set bij ons huurt. Zorg ervoor dat je de vlag stevig bevestigt aan een stok of lange tak.

Bereid je voor op een spannend avontuur vol strategie en samenwerking!

VIP game

Beide teams hebben een teamgenoot als VIP toegewezen. In dit spannende spel draait alles om het beschermen van de VIP van je eigen team, terwijl je tegelijkertijd probeert de VIP van het vijandelijke team uit te schakelen.

Het is een uitdagende taak waarbij strategie, teamwork en behendigheid essentieel zijn.

Het team dat er als eerste in slaagt om de VIP van het vijandelijke team uit te schakelen, wordt uitgeroepen tot de winnaar.

Stel je eigen Archery Tag pakket samen!

Kies hier het aantal bogen dat je wilt huren. Per gehuurde boog ontvang je standaard 2 pijlen en 1 masker. Je kunt dit naar eigen wens uibreiden naar meer.

Aantal bogen
€ 8,50 per stuk
* Minimaal 6
Extra maskers
€ 2,50 per stuk
* Optioneel
Extra pijlen
€ 2,50 per stuk
* Optioneel

Check hier de beschikbaarheid

Beschikbaar Beperkt beschikbaar Bezet

Alle activiteiten

Huur een pakket om onbeperkt jouw activiteit te spelen waar en wanneer je maar wil! Van Lasergame en Archery Tag tot aan Silent Disco en Karaoke! Complete pakketen met alle benodigdheden om zelf voordelig, simpel en snel jouw activiteit te organiseren! Voor welke activiteit ga jij?

Loading...