Paintball spelvormen

Speel ze allemaal!

Paintball teamspellen

Benieuwd naar welke spelvormen je allemaal kunt spelen met de Paintball set? We hebben alle gangbare spelvormen op een rijtje gezet, maar je kunt natuurlijk ook je eigen creativiteit gebruiken om zelf een nieuwe spelvorm te bedenken.

Handig! De spelmogelijkheden staan beschreven in de handleiding die je ontvangt bij het huren van een Paintball set. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun jij je optimaal voorbereiden.

Paintball huren arrow_forward
Paintball gebied afzetten
Paintball voor jeugd

Het algemene doel

Paintball is een spannend en dynamisch spel dat op diverse manieren gespeeld kan worden, waarbij het hoofddoel is om tegenstanders uit te schakelen door ze met verfballetjes te raken. Bij het raken van een speler met een verfbal wordt deze uitgeschakeld, maar kan na een korte pauze - meestal tussen één en twee minuten, afhankelijk van de spelregels - weer aan het spel deelnemen. Een paintballwedstrijd duurt ongeveer 10 tot 20 minuten, en het is aan te raden meerdere rondes te spelen voor een complete ervaring.

Om het spel eerlijk en uitdagend te houden, wordt aanbevolen om elke speler een maximum aantal verfballetjes te geven voor in het magazijn van hun paintballwapen. Dit zorgt ervoor dat spelers strategisch moeten denken over het gebruik van hun munitie, en voorkomt dat alle balletjes te snel worden gebruikt tijdens een ronde.

Tijdens paintball worden er vaak pauzes ingelast tussen de rondes door. Deze pauzes bieden spelers de gelegenheid om even op adem te komen, hun verfballetjes aan te vullen, of iets te eten en te drinken. Dit gebeurt altijd in de speciaal ingerichte "veilige zone". Deze zone is een essentieel onderdeel van het spel, aangezien het een plek is waar spelers zich kunnen ontspannen zonder het risico te lopen geraakt te worden door verfballetjes. Bovendien moeten de paintballwapens altijd in deze veilige zone achterblijven tijdens de pauzes, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid van het spel.

Last man standing

Bij dit spannende spel draait het om individuele prestaties, want het wordt niet in teamverband gespeeld.

Het doel van het spel is helder: de speler die als laatste overblijft, verwerft de titel van ultieme winnaar. Het vereist een mix van uithoudingsvermogen, strategisch denken en snelheid.

Terwijl de verfballetjes in het rond vliegen en de spanning toeneemt, ligt het aan jou om met behulp van slimme strategieën je tegenstanders te overtreffen. Het is essentieel om altijd alert te blijven, behendig te bewegen en nauwkeurig te mikken om als overwinnaar uit de bus te komen.

Last team standing

Deze spelvorm werkt hetzelfde als 'last man standing' maar nu in teamverband!

In deze dynamische variant van paintball ligt de focus volledig op teamwork. Het team dat als winnaar uit de strijd komt, is het team dat aan het einde van het spel nog spelers in het veld heeft staan.

Samenwerking en effectieve communicatie zijn cruciaal in deze intense versie van het spel. Ben jij samen met je teamleden klaar om deze uitdaging aan te gaan en aan te tonen dat jullie het ultieme overlevende team zijn?

Je kunt dit spel tegelijkertijd met meerdere teams spelen

Paintball vlag veroveren

Capture the flag

In deze teamgerichte variant van paintball krijgt elk team de taak om hun vlag gedeeltelijk zichtbaar in hun eigen basis te verbergen. Zodra de vlaggen zijn geplaatst, kan het spel van start gaan.

Het hoofddoel is om de vlag van de tegenstander te veroveren, maar de echte uitdaging begint wanneer je probeert de veroverde vlag terug te brengen naar je eigen basis zonder uitgeschakeld te worden. Als een speler die de vlag draagt wordt uitgeschakeld, moet de vlag direct op die locatie in de grond worden geplaatst. Dit spelonderdeel benadrukt het belang van teamwork en strategische planning.

Wanneer je een paintball-set bij ons huurt, zijn er standaard twee vlaggen inbegrepen. Zorg dat je de vlag goed bevestigt aan een stevige stok of een lange tak.

VIP game

In deze tactische variant van paintball wordt elk team toegewezen met een VIP, een zeer belangrijke speler. Het doel van het spel is het beschermen van je eigen VIP, terwijl je tegelijkertijd de missie hebt om de VIP van het andere team uit te schakelen.

Deze modus vereist een doordachte strategie, effectieve samenwerking en snelle reflexen. Het succes van het team hangt af van hoe goed ze hun VIP kunnen verdedigen en tegelijkertijd de tegenstander kunnen uitschakelen.

Het team dat erin slaagt om als eerste de VIP van het vijandelijke team te elimineren, claimt de overwinning.

Stel je eigen Paintball pakket samen!

Per gehuurd geweer ontvang je standaard 1 masker. Je kunt dit naar eigen wens uibreiden naar meer. Hanteer ongeveer 75 tot 100 verfballetjes per persoon.

Aantal geweren
€ 11,25 per stuk
€ 12,50 10% korting
* Minimaal 4
Verfballetjes (per 500)
€ 12,50 per stuk
* Ongebruikte zakjes mogen retour
Extra maskers
€ 2,50 per stuk
* Optioneel

Check hier de beschikbaarheid

Beschikbaar Beperkt beschikbaar Bezet

Alle activiteiten

Huur een pakket om onbeperkt jouw activiteit te spelen waar en wanneer je maar wil! Van Lasergame en Archery Tag tot aan Silent Disco en Karaoke! Complete pakketen met alle benodigdheden om zelf voordelig, simpel en snel jouw activiteit te organiseren! Voor welke activiteit ga jij?

Loading...