Silent Disco voor evenementen

Huur een Silent Disco set!

Silent Disco huren voor jouw evenement

Een evenement organiseren kan een uitdaging zijn, vooral als je rekening moet houden met geluidsnormen en buurtbewoners. Maar met een silent disco hoef je je geen zorgen te maken over geluidsoverlast.

Een silent disco is een unieke en originele manier om muziek te laten horen op een evenement, zonder dat je daarbij rekening hoeft te houden met geluidsnormen of omwonenden.

Of je nou 50 of 1000 koptelefoons nodig hebt, bij ons ben je aan het juiste adres!

Silent Disco huren arrow_forward

Silent Disco dansvloer
Silent Disco tent

Silent Disco geschikt voor vele evenementen

Het huren van een silent disco voor een evenement is eenvoudig en gemakkelijk te regelen. Je kiest zelf het aantal wat je nodig hebt, afhankelijk van het aantal gasten en de gewenste duur van het evenement. Het is belangrijk om te kiezen voor een verhuurbedrijf dat koptelefoons van goede kwaliteit aanbiedt die comfortabel zijn om te dragen en een heldere geluidskwaliteit hebben.

Een silent disco is geschikt voor verschillende soorten evenementen, zoals festivals, feesten, bruiloften en bedrijfsfeesten. Je kunt kiezen voor een pakket met een DJ die live muziek verzorgt, of je kunt ervoor kiezen om zelf de muziek te streamen via een zender die wordt meegeleverd bij het pakket. Hierdoor kun je de muziek volledig aanpassen aan de sfeer van het evenement en de wensen van de gasten.

Het grote voordeel van een silent disco op een evenement is dat je meerdere muziekstijlen tegelijkertijd kunt aanbieden. Zo kunnen gasten zelf kiezen welke muziek ze willen horen door simpelweg van kanaal te wisselen op hun koptelefoon. Hierdoor kunnen er verschillende sferen gecreëerd worden op hetzelfde evenement en kan iedereen genieten van zijn of haar favoriete muziek.

Een silent disco is ook ideaal voor evenementen waarbij sprake is van meerdere podia. Zo kun je meerdere artiesten tegelijkertijd laten optreden zonder dat de muziek elkaar overlapt. Gasten kunnen dan zelf kiezen welke artiest ze willen horen door simpelweg van kanaal te wisselen op hun koptelefoon.

Hoeveel koptelefoon heb je nodig?

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg koptelefoons hebt. Lastig om dit van tevoren te bepalen! Het grote voordeel van het huren van een Silent Disco is dan ook wel het later kunnen toevoegen van meer koptelefoons. Zo kan je al je bezoekers een koptelefoon bieden.

Je kunt er voor kiezen een DJ in te huren en voor één enkele zender te gaan. Toch is de charme van Silent Disco ook wel het kunnen switchen tussen de drie verschillende zenders. Wat is er nou grappiger dan naast iemand dansen die naar een totaal ander nummer luistert! Zorg ervoor dat je op elk kanaal verschillende muziekstijlen aanbiedt. Zo heeft elke bezoeker altijd wel een nummer waar ze naar kunnen switchen en blijft de dansvloer lekker losgaan. Gebruik bijvoorbeeld voor twee kanalen een afspeellijst en geef je DJ het derde kanaal tot zijn beschikking.

Ook erg leuk: huur meerdere DJ’s in en geef ze allemaal hun eigen kanaal. De gekleurde lampjes op de koptelefoons laten zien welke zender er door de bezoekers geluisterd wordt. Hier kan je een leuke DJ competitie van maken.

Als je Silent Disco huurt is het natuurlijk wel fijn dat je de koptelefoons aan het einde van het feestje weer terugkrijgt. En dat is niet altijd makkelijk. Denk: groot evenement met veel bezoekers / deelnemers met een paar drankjes op / bezoekers die moe zijn en graag naar huis willen. Dat moet je dus goed organiseren om ervoor te zorgen dat alle koptelefoons weer ingeleverd worden. Zorg er als eerste voor dat de koptelefoons op dezelfde plek weer moeten worden ingeleverd als waar de deelnemers ze hebben opgehaald.

Daarnaast zijn er evenementen waar om een borg gevraagd wordt bij de ingang voor zolang het feest duurt. Dit samen met borden en medewerkers die bezoekers hierop attenderen zou voldoende moeten zijn. Zorg er wel voor dat het allemaal niet te beangstigend klinkt voor je bezoekers. Ze moeten natuurlijk wel enthousiast blijven over jouw evenement en niet met de staart tussen de benen afdruipen na alle strenge regels al voordat er überhaupt gedanst is!

Silent Disco buiten op een festival

De locatie bepalen

Zorg dat de ruimte waar je Silent Disco organiseert niet te klein maar ook zeker niet te groot is. Een te grote ruimte voelt al snel ongezellig en sfeerloos aan! De stap om lekker mee te gaan dansen is in een intieme gezellige ruimte natuurlijk ook kleiner dan wanneer je een grote lege dansvloer voor je ziet.

Omdat muziek geen sfeer meer in je ruimte kan maken moet er zeker gebruik worden gemaakt van leuke verlichting. Een pluspunt zijn daarbij de lichtjes van de koptelefoons die je gezellig verspreid over de zaal gaat zien.

Als geschikte ruimte kun je denken aan een speciale tent op het festivalterrein voor de Silent Disco. Zorg voor een herkenbare ingang en een aantrekkelijke sfeer. Maar ook een afgebakend buitengebied waar festivalgangers kunnen genieten van de Silent Disco is zeker een optie! Dit kan een grasveld, terras of ander open gebied zijn.

Kies daarnaast voor strategische plekken op het festivalterrein, zoals bij voedsel- en drankstands of ontspanningsruimtes.

Onbeperkt Fun!

Heb je een toffe locatie uitgekozen om lekker te gaan dansen? Dan kan het natuurlijk zomaar zijn dat er geen elektriciteitsaansluiting is.

Een Silent Disco zender heeft normaal gesproken stroom nodig. Wij verhuren echter ook draadloze zenders die wij al helemaal opgeladen leveren en voor dit soort gelegenheden heel goed gebruikt kunnen worden.

De koptelefoons worden trouwens ook helemaal opgeladen geleverd en kunnen zo’n 8 tot 10 uur mee. Duurt je evenement meerdere dagen? Geen probleem! Je kan de koptelefoons tussendoor zo even opladen, na twee tot drie uur zijn ze weer helemaal volgeladen en kunnen ze weer een hele poos mee. Handig om ze gelijk bij het afgiftepunt weer op te laden.

Stel je eigen Silent Disco set samen!

Kies hier het aantal koptelefoons dat je wilt huren. Afhankelijk van naar hoeveel kanalen je wilt luisteren, kies je het aantal zenders (maximaal 3). De eerste zender krijg je van ons en is inbegrepen!

Koptelefoons
* Minimaal 5
Staffelkorting 1 dag
1+ € 3,50 p/s
25+ € 3,15 p/s -10%
50+ € 2,80 p/s -20%
100+ € 2,45 p/s -30%
250+ € 2,10 p/s -40%
Staffelkorting Weekend-actie (za en zo)
1+ € 3,50 p/s
25+ € 3,15 p/s -10%
50+ € 2,80 p/s -20%
100+ € 2,45 p/s -30%
250+ € 2,10 p/s -40%
Staffelkorting 2 dagen
1+ € 5,25 p/s
25+ € 4,73 p/s -10%
50+ € 4,20 p/s -20%
100+ € 3,68 p/s -30%
250+ € 3,15 p/s -40%
Staffelkorting 3 dagen
1+ € 7,00 p/s
25+ € 6,30 p/s -10%
50+ € 5,60 p/s -20%
100+ € 4,90 p/s -30%
250+ € 4,20 p/s -40%
Staffelkorting 4 dagen
1+ € 8,75 p/s
25+ € 7,88 p/s -10%
50+ € 7,00 p/s -20%
100+ € 6,13 p/s -30%
250+ € 5,25 p/s -40%
Staffelkorting Volledige week
1+ € 10,50 p/s
25+ € 9,45 p/s -10%
50+ € 8,40 p/s -20%
100+ € 7,35 p/s -30%
250+ € 6,30 p/s -40%
Toon meerdere dagen (6)
Kanalen / zenders
* Eerste zender gratis

Check hier de beschikbaarheid

Beschikbaar Beperkt beschikbaar Bezet

Alle activiteiten

Huur een pakket om onbeperkt jouw activiteit te spelen waar en wanneer je maar wil! Van Lasergame en Archery Tag tot aan Silent Disco en Karaoke! Complete pakketen met alle benodigdheden om zelf voordelig, simpel en snel jouw activiteit te organiseren! Voor welke activiteit ga jij?

Loading...