Kinderfeestjes organiseren voor dummies

Blog - Kinderfeestje organiseren voor dummies

Geplaatst op 15 oktober 2022

Je kind is jarig, super leuk! Jullie hebben de verjaardag met de hele familie gevierd. Gezellig met taart, hapjes en veel cadeautjes. Maarja.. tegen dat tweede feestje zie je wat meer op: het kinderfeestje! Op een gegeven moment kom je er niet meer onderuit. Blijven er nog wel 20 vragen in je hoofd rondspoken en breekt het zweet je al uit als je denkt aan al die stuiterende kinderen? Lees dan zeker even de onderstaande tips voor het organiseren van een kinderfeestje!

Tips voor een geslaagd kinderfeestje

Hoeveel kinderen nodig je uit?

Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf! Er bestaat de regel: het aantal kinderen van de leeftijd van je kind. Maar of je je daaraan houdt is helemaal aan jezelf. Je kan ook zelf een maximum aantal bedenken of kijken hoeveel vriendjes je kind heeft. Een kleine tip van ons: bij het spel kan het handig zijn een even aantal kinderen uit te nodigen zodat de twee teams uit precies evenveel kinderen bestaan.

De datum

Peil eerst bij de ouders even of de kinderen kunnen op de door jou bedachte datum voordat je de uitnodigingen verstuurd. Dat zorgt niet alleen voor teleurstellingen maar scheelt jou uiteindelijk ook heel veel werk. En ook erg handig: je hoeft de uitnodiging alleen nog maar te printen en in te vullen, de leuke en thematische lay-out hebben wij al voor je gemaakt!

Hoe lang duurt een feestje eigenlijk?

Gebruikelijk is zo’n drie uur. Dat klinkt misschien lang, maar geloof ons, dat is zo voorbij. Reken voor het taart eten en het uitpakken van de cadeautjes ongeveer een half uurtje. Houd er rekening mee dat je nog van en naar de lasergamelocatie moet rijden/lopen. Wij adviseren voor een lasergamespelletje potjes van 10 tot 15 minuten te spelen. Maak voor jezelf een planning op papier. Daardoor krijg je overzicht. 

Hulptroepen gezocht!

Voor jou misschien wel één van de belangrijkste tips! Schakel hulptroepen in. Misschien een moeder van één van de uitgenodigde kinderen, oma of de buurvrouw? Niet alleen heel handig en gezellig voor jou, vaak vinden ze het zelf ook super leuk om bij het feestje aanwezig te mogen zijn!

Wat is het budget?

Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil en je bestelling uitbreiden met obstakels, rookmachines, stroboscopen en discolampen. Erg gaaf! Maar niet noodzakelijk om met de kinderen te kunnen lasergamen als je hier het budget niet voor hebt! In het basispakket zit alles wat je nodig hebt. 

Heb je een wat ruimer budget dan sluit je het feestje misschien wel af met een happy meal. Maar heb je dit niet, dan is een hele grote stapel pannenkoeken met een wolk poedersuiker voor kinderen toch ook een dream come true! Een budgetproof kinderfeestje is daardoor zeker mogelijk!

Daarnaast is het natuurlijk super leuk om de kinderen wat mee naar huis te geven. Wij leveren hiervoor standaard al leuke oorkondes mee. Hier kan je zelf de naam opschrijven van het betreffende kind. Misschien leuk met een mooie medaille? Die zijn bij verschillende winkels wel te koop als ‘uitdeelcadeautje’. 

Even testen

Maak je pakket de dag voordat je het gaat gebruiken alvast open en probeer even hoe alles werkt. Speel misschien al een testrondje zodat je weet wat je de volgende dag te wachten staat en leg de materialen klaar. 

Foto’s

Maak heel veel foto’s. Leuk voor je eigen kind om terug te kijken, voor de ouders van de uitgenodigde kinderen, voor het plakboek en ook voor jezelf. Je bent vast zo druk met het regelen, organiseren en in goede banen leiden dat het erg leuk is later nog even rustig de foto’s terug te kijken.

Over rustig gesproken…

Het klinkt misschien een beetje suf. Maar niets is minder waar. Bouw tussen de potjes lasergame zeker even rustmomentjes in voor de kinderen. Bijvoorbeeld met een leuke kleurplaat of een glaasje ranja. 

En voor jezelf: zorg voor een rustdagje de dag na het feestje, dat heb je dan zeker wel verdiend ;)

Meer Blogs Pakket huren