Vijf tips voor de perfecte organisatie van een Silent Disco Evenement

Blog - Vijf tips voor de perfecte organisatie van een Silent Disco Evenement

Geplaatst op 14 juli 2022

Je kan er inmiddels niet meer omheen, de Silent Disco is niet meer weg te denken uit de uitgaanswereld. Wat denk je van lekker swingen met alle studenten van de studentenvereniging zonder dat de buren bij de politie klagen over geluidsoverlast? Laat de bezoekers van je club los gaan tijdens deze thema-avond of organiseer een Silent Disco op een festival. 

Met de volgende tips is een succesvol Silent Disco evenement gegarandeerd!

Silent Disco huren? Klik hier!

Organiseren van een Silent Disco evenement

Tip 1: Silent Disco huren of kopen?

Je kan ervoor kiezen om alle Silent Disco materialen zelf aan te schaffen. Aangezien dit een prijzig grapje is kan je er ook voor kiezen de materialen te huren. Het grote voordeel: je kan precies huren hoeveel je nodig hebt en vaak op het laatste moment nog je reservering wijzigen mochten de aanmeldingen toch behoorlijk oplopen. Handig toch?!

Tip 2: De locatie

Zorg dat de ruimte waar je Silent Disco organiseert niet te klein maar ook zeker niet te groot is. Een te grote ruimte voelt al snel ongezellig en sfeerloos aan! De stap om lekker mee te gaan dansen is in een intieme gezellige ruimte natuurlijk ook kleiner dan wanneer je een grote lege dansvloer voor je ziet. Omdat muziek geen sfeer meer in je ruimte kan maken moet er zeker gebruik worden gemaakt van leuke verlichting. Een pluspunt zijn daarbij de lichtjes van de koptelefoons die je gezellig verspreid over de zaal gaat zien. 

Daarnaast erg leuk: je hoeft voor het kiezen van je locatie absoluut geen rekening te houden met de geluidsnormen. Veel meer keus voor originele locaties dus!

Tip 3: Hoeveel koptelefoons en zenders huur je?

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg koptelefoons hebt. Lastig om dit van tevoren te bepalen! Het grote voordeel van het huren van een Silent Disco is dan ook wel het later kunnen toevoegen van meer koptelefoons. Zo kan je al je bezoekers een koptelefoon bieden. 

Je kan er voor kiezen een DJ in te huren en voor één enkele zender te gaan. Toch is de charme van karaoke ook wel het kunnen switchen tussen de drie verschillende zenders. Wat is er nou grappiger dan naast iemand dansen die naar een totaal ander nummer luistert! 

Zorg ervoor dat je op elk kanaal verschillende muziekstijlen aanbiedt. Zo heeft elke bezoeker altijd wel een nummer waar ze naar kunnen switchen en blijft de dansvloer lekker losgaan. Gebruik bijvoorbeeld voor twee kanalen een afspeellijst en geef je DJ het derde kanaal tot zijn beschikking. 

Ook erg leuk: huur meerdere DJ’s in en geef ze allemaal hun eigen kanaal. De gekleurde lampjes op de koptelefoons laten zien welke zender er door de bezoekers geluisterd wordt. Hier kan je een leuke DJ competitie van maken.

Tip 4: Opladen

Heb je een hele toffe buitenlocatie uitgekozen waarbij jullie midden in de natuur lekker gaan dansen? Dan kan het natuurlijk zomaar zijn dat er geen elektriciteitsaansluiting is. Een Silent Disco zender heeft normaal gesproken stroom nodig. Wij verhuren echter ook draadloze zenders die wij al helemaal opgeladen leveren en voor dit soort gelegenheden heel goed gebruikt kunnen worden. Mocht je hier gebruik van willen maken, geef dit dan aan ons door wanneer je de reservering bij ons hebt geplaatst. We maken het dan voor je in orde!

De koptelefoons worden trouwens ook helemaal opgeladen geleverd en kunnen zo’n 8 tot 10 uur mee. Duurt je evenement meerdere dagen? Geen probleem! Je kan de koptelefoons tussendoor zo even opladen, na drie uur zijn ze weer helemaal volgeladen en kunnen ze weer een hele poos mee. Handig is om ze gelijk bij het in/uitgiftepunt weer op te laden.

Tip 5: Waar zijn de koptelefoon gebleven?

Als je Silent Disco huurt is het natuurlijk wel fijn dat je de koptelefoons aan het einde van het feestje weer terugkrijgt. En dat is niet altijd makkelijk. Denk: groot evenement met veel bezoekers / deelnemers met een paar drankjes op / bezoekers die moe zijn en graag naar huis willen. 

Dat moet je dus goed organiseren om ervoor te zorgen dat alle koptelefoons weer ingeleverd worden. Zorg er als eerste voor dat de koptelefoons op dezelfde plek weer moeten worden ingeleverd als waar de deelnemers ze hebben opgehaald. 

Daarnaast zijn er evenementen waar om een borg gevraagd wordt bij de ingang voor zolang het feest duurt. Dit samen met borden en medewerkers die bezoekers hierop attenderen zou voldoende moeten zijn.

Zorg er wel voor dat het allemaal niet te beangstigend klinkt voor je bezoekers. Ze moeten natuurlijk wel enthousiast blijven over jouw evenement en niet met de staart tussen de benen afdruipen na alle strenge regels al voordat er überhaupt gedanst is!

Maak gebruik van deze gratis tips om van jouw evenement of feest een geslaagde Silent Disco party te maken!

Silent Disco huren? Klik hier!

Meer Blogs Pakket huren