Paintball - 8 guns

Altijd al eens paintball willen spelen op eigen locatie? Met het huren van een paintball-pakket is het mogelijk! Paintball is een activiteit waar jong en oud veel plezier aan beleeft. Gewapend met je geweer op zoek naar de tegenstander waarbij je zelf moet voorkomen dat je geraakt wordt. Spanning en plezier gegarandeerd!

Ideaal voor een kinderfeestje, vrijgezellenfeest, school- of klassenfeest, bedrijfsuitje of familiedag!

Paintball huren

Bij paintball is het de bedoeling dat je met verfballetjes op elkaar schiet. De speler en het team dat het meest 'schoon' uit de strijd komt is de winnaar. De wapens die wij verhuren hebben een springveer waardoor er geen batterijen of CO2 fles nodig is. Mede hierdoor is geen vergunning vereist om het materiaal te gebruiken.

Wij werken met paintball wapens die kindvriendelijk zijn. In plaats van luchtdruk werken deze wapens met veerdruk en is de impact van het schieten minder groot. Dit betekent geen pijn en blauwe plekken maar je voelt nog wel dat je geraakt wordt. Daarnaast is de verf uitwasbaar en de verfballetjes biologisch afbreekbaar waardoor er geen resten in de natuur achterblijven. U kunt ook kiezen voor rubberballetjes die oneindig herbruikbaar zijn en geen verf bevatten. Ideaal voor gebruik in een binnenlocatie.

Onze adviesleeftijd is vanaf 9 jaar en wij adviseren minimaal 50 verfballetjes per speler. Dit minimum geldt niet voor rubberballetjes aangezien deze oneindig herbruikbaar zijn.

Inbegrepen

 • - 8 wapens in twee verschillende kleuren om 2 teams te maken
 • - 8 beschermmaskers
 • - Gekozen aantal balletjes (verf of rubber)
 • - 2 teamvlaggen
 • - Professionele oorkondes gelijk aan het aantal wapens
 • Fluitje voor begin- en eindsignaal
 • - Handleiding

Paintball huren

 • check_circle Verzenden of Afhalen mogelijk
 • check_circle Geen borg
 • check_circle Weekend-actie
 • check_circle Kosteloos annuleren
 • check_circle Meerdere pakketten mogelijk
 • check_circle Leuke extra's
€ 115,00
€ 103,50 10% korting
(incl. btw)
Aantal dagen
Aantal en soort balletjes
Reserveerdatum
Maak hierboven eerst je keuze
Selecteer een datum

Bij paintball is het de bedoeling om elkaar in verschillende spelvormen te raken met verfballetjes. U ontvangt bij het huren van het paintball-pakket een duidelijke handleiding met hierin de werking van de wapens beschreven.

Paintball hurenHet wapen

Met het kindvriendelijke wapen dat wij verhuren kan tot 40 meter geschoten worden en tot 15 meter is het wapen zelfs zeer nauwkeurig. Door een soepele pompwerking werkt het wapen als een echte shotgun en met 120 ballen tegelijk in het reservoir (de hopper) heb je een wapen waarmee je de strijd kunt aangaan.

De hopper is het bovenstuk van het wapen dat dient als reservoir voor de balletjes. Afhankelijk van hoeveel balletjes en aantal wapens is aan te raden om niet meteen alle balletjes op te maken. Verspreid het over meerdere rondes. Wij adviseren bij verfballetjes minimaal 50 balletjes per speler en dat iedere speler maximaal 15 balletjes  per ronde gebruikt waardoor er meerdere rondes gespeeld kunnen worden. Bij rubberballetjes geldt dit niet aangezien deze oneindig kunnen worden hergebruikt.

De balletjesPaintball balletjes

Verfballetjes
De balletjes zijn gemaakt van gelatine. Dit wordt ook gebruikt voor omhulsels van capsules (pillen). De eigenschappen hiervan zijn dat het oplost als het in aanraking komt met water. De ballen moeten daarom droog bewaard worden. Binnenin zit een vloeistof dat ook gemaakt is van gelatine, waarbij een kleurstofje is toegevoegd. De ballen zijn biologisch afbreekbaar en hebben een diameter van ongeveer een centimeter. De vloeistof is uitwasbaar.

Rubberballetjes
Naast de verfballetjes kan er ook gekozen worden voor rubberballetjes. Deze balletjes zijn oneindig herbruikbaar en laten geen sporen van verf achter. Het is paintball zonder de paint en het schoonmaakwerk waardoor het ideaal is voor binnengebruik. Door de balletjes weer te verzamelen kun je ze weer hergebruiken. Wanneer de balletjes vies zijn geworden is aan te raden om de balletjes af te spoelen met water en vervolgens goed droog te maken.

BeschermmaskerBescherming

Standaard leveren wij een beschermmasker mee met elk wapen. Het dragen van dit masker is verplicht en dient als bescherming voor het gezicht. Attendeer de spelers er op dat een minimale schietafstand wordt aangehouden van 5 meter waarbij het hoofd niet als doel mag worden beschouwd. Zorg er zelf voor dat de spelers oude kleren over de eigen kleren dragen. Dit is niet noodzakelijk voor bescherming maar meer voor het opvangen van de verf. Wij adviseren een lange broek en lange mouwen.

Waar kan ik paintball spelen?

Paintball is een spelletje dat zich uitstekend leent om in het bos te spelen. De bomen dienen hier als uitstekende schuilplekken. Mocht je een ander groot en afgebakend terrein met diverse obstakels beschikbaar hebben dan is dit ook zeker een geschikte locatie. Belangrijk bij paintball is dat de openbare orde niet verstoord wordt; een afgebakend terrein is dus van groot belang!

Spelmogelijkheden

Paintball kan op veel verschillende manieren gespeeld worden. Het algemene doel van paintball is om spelers van de tegenpartij uit te schakelen door hen met een verfballetje te raken. Een speler die uitgeschakeld is, kan het volgende spel weer meedoen of na één of twee minuten weer terugkeren in het spel (afhankelijk van wat je afspreekt). Een spel duurt ongeveer 20 minuten en we adviseren om meerdere rondes te starten. Hierbij is het belangrijk om iedere speler een maximum aantal balletjes te geven in het magazijn van het wapen zodat niet alle balletjes meteen verspeeld worden tijdens een ronde.

Tussen de rondes door worden vaak pauzes ingelast zodat de spelers even bij kunnen komen, hun verfballetjes bij kunnen vullen of even iets kunnen eten en drinken. Dit alles gebeurt altijd in de “veilige zone” die gecreëerd wordt. Tijdens de pauzes moeten de wapens ook altijd in deze veilige zone blijven.

Last man standing

Doel: Wie blijft het langste over?

Bij dit spel is het ieder voor zich; het wordt dus niet in teamverband gespeeld. De winnaar is de speler die als laatste over blijft.

Last team standing

Doel: Welk team blijft het langste over?

Dit is hetzelfde spel als 'last man standing' maar nu wel in teamverband. Het winnende team is het team waarvan nog spelers in het veld staan.

Verover de vlag

Doel: Verover de vlag van de tegenpartij en breng hem naar het eigen kamp

Elk team verstopt zijn eigen vlag nog gedeeltelijk zichtbaar in zijn eigen kamp (in het eigen gebied) waarna het spel kan beginnen. Bij dit spel is het de bedoeling om de vlag van de tegenpartij te pakken zien te krijgen. Als dit gelukt is, wordt het pas echt moeilijk. De vlag moet nu nog naar het eigen kamp worden gebracht zonder uitgeschakeld te worden. Wanneer een speler is uitgeschakeld moet de speler de vlag in de grond prikken op de plek waar de uitschakeling heeft plaatsgevonden. Dit spel vergt veel samenwerking en overleg. Bij dit spel kunnen de twee vlaggen worden gebruikt die in het pakket zitten. Zorg er zelf voor dat de vlag wordt vastgemaakt aan een stok of lange tak.

Bescherm de VIP

Doel: Bescherm de VIP en schakel de VIP van het andere team uit

Bij dit spel is het de bedoeling dat beide teams een VIP beschermen. De VIP van ieder team moet door zijn team beschermd worden. Het team dat als eerste de VIP van het vijandelijke team af weet te schieten, heeft gewonnen.

U kunt er voor kiezen om het pakket te laten versturen naar een PostNL-pakketpunt of dat u het pakket komt afhalen in Wezep (nabij Zwolle) of Drachten.

Verzending naar PostNL pakketpuntVersturen

Voor slechts € 14,95 (inclusief retour) laten wij het pakket bezorgen in heel Nederland via onze verzendservice van PostNL. Wij zorgen er voor dat uw pakket minimaal een dag van te voren bij het dichtstbijzijnde PostNL-pakketpunt wordt aangeboden van het opgegeven adres. U hoeft dus niet speciaal thuis te blijven om het pakket in ontvangst te nemen. Om het voor u makkelijk te maken zoeken wij voor u dit pakketpunt uit en houden rekening met de openingstijden van dit pakketpunt.

Op het moment dat wij het pakket versturen ontvangt u van ons een e-mail met een track & trace om uw pakket te kunnen volgen. Ook staat in deze e-mail waar en vanaf hoe laat u het pakket kunt afhalen vanaf het pakketpunt. U zorgt er vervolgens zelf voor dat het pakket de volgende dag na de laatste huurdag weer wordt aangeboden voor verzending bij een PostNL-pakketpunt. Dit mag eventueel een ander pakketpunt zijn dan waar u het pakket heeft afgehaald.

Het retour sturen doet u door het oude verzendlabel te verwijderen van het pakket en het meegeleverde retourlabel te plaatsen. Natuurlijk hebben wij deze al voor u gefrankeerd. Mocht deze retourdag op een zon- of feestdag vallen en is het PostNL-pakketpunt gesloten, dan stuurt u het pakket retour op de eerstvolgende dag dat het pakketpunt geopend is. Wij rekenen hier geen extra kosten voor. U vindt de verzendmogelijkheid tijdens het afronden van de reserveringsaanvraag op onze website.

Afhalen

Naast het versturen van het pakket kunt u ook kiezen om het pakket af te halen in Wezep (nabij Zwolle) of Drachten. Wij werken bij het afhalen en retour brengen met een afhaalkast met cijfercode waardoor u niet gebonden bent aan tijden.

Afhalen in WezepAfhalen in Wezep (nabij Zwolle)
De dag van te voren kun je in Wezep (Rondweg 62c) vanaf 16:00 uur het gehuurde pakket ophalen. Op de huurdag zelf mag je er een complete dag gebruik van maken. De dag na de huurdag breng je het pakket vóór 16:00 uur weer retour. De overige afhaal- en retourinstructies worden per e-mail gecommuniceerd.

Afhalen in DrachtenAfhalen in Drachten
De dag van te voren kun je in Drachten (Ampèrelaan 7-11) vanaf 16:00 uur het gehuurde pakket ophalen. Op de huurdag zelf mag je er een complete dag gebruik van maken. De dag na de huurdag breng je het pakket vóór 16:00 uur weer retour. De overige afhaal- en retourinstructies worden per e-mail gecommuniceerd.


Leuke extra's