Blog - Silent Disco alleen voor grote dansfeesten? Echt niet!

Geplaatst op 1 oktober 2022

Hoewel de Silent Disco bekendheid heeft verworven bij het gebruik van grote dansfeesten zijn er nog tal van andere leuke en originele manieren om de koptelefoons in te zetten. Hoe dan? Lees vooral even verder en plan je agenda alvast vol. Genoeg feestjes en activiteiten in het verschiet!

Silent Disco huren? Klik hier!

silent disco feestjeEen Silent Disco feestje

De meest voor de hand liggende, dat geven we toe. Deze had je vast zelf ook al bedacht maar mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Naast grote evenementen kan je de Silent Disco set natuurlijk ook gebruiken voor kleinschaliger gebruik bij bijvoorbeeld een kinderfeestje, vrijgezellenfeestje of een verjaardag. 

Omdat je door de koptelefoons geen overlast veroorzaakt voor je omgeving is het door de Silent Disco set op deze manier ineens mogelijk om midden in de nacht met alle buren van je flat op de balkons te dansen tijdens het buurtfeest. De buren die willen slapen kunnen over geluidsoverlast niet klagen!

Of organiseer een leuk themafeest met de medewerkers van je bedrijf. Zorg voor wat opblaaspalmbomen, giet een laagje zand over de vloer en zorg voor wat zomerse cocktails. Je personeel gaat dan vast helemaal los op alle foute meezingers. En zijn ze daar even klaar mee? Dan switchen ze toch gewoon naar een ander kanaal?

Vergeet ook de bruiloft niet. Zoek je nog naar een origineel idee voor het bruiloftsfeest ‘s avonds? Een Silent Disco Dance Battle zorgt voor een feestje om nooit te vergeten.

Senioren Silent Disco

Deze had je misschien nog niet bedacht. Maar een Silent Disco is zeker ook leuk voor ouderen. Haal jij alles uit de kast om in je verzorgingshuis de ouderen in beweging te krijgen of om ervoor te zorgen dat er leuke activiteiten zijn en minder eenzaamheid? 

Dan is een Silent Disco in bijvoorbeeld de eetzaal zeker een goed idee. Laat Annie M.G. Schmidt en Wim Sonneveld maar door die koptelefoons knallen hoor! Zeker weten dat ze een leuke middag hebben. Door de volumeknop per koptelefoon ook per persoon heel gemakkelijk aan te passen aan het gehoor van de deelnemer. En de ouderen die gewoon even lekker een krantje willen lezen? Laat die maar lekker zitten hoor, die hebben nergens last van! 

Silent Karaoke

Huur zowel een karaoke set als een Silent Disco set bij ons. Je kan deze pakketten namelijk heel erg leuk met elkaar combineren. Je laat de karaokenummers dan niet afspelen door de box maar door de koptelefoons van de deelnemers. Wil je even lekker rustig een drankje drinken, dan laat je de zanger verder zingen en zet je je koptelefoon gewoon even af. Zie je het al voor je, grappig toch?!

Rondleidingen

Nog niet zo bekend als een Silent Disco Feest maar zeker leuk en handig. Met de koptelefoons geef je een originele rondleiding. Maar daarnaast heeft het meer voordelen. Wil je in een drukke stad of op een locatie waar veel machines draaien wat vertellen dan hoef je niet boven het omgevingsgeluid uit te schreeuwen. Ook erg handig als je niet zo’n harde stem hebt. De koptelefoons sluiten het omgevingsgeluid een beetje af waardoor je veel beter verstaanbaar bent. 

Let er wel even op dat wanneer jullie rond gaan lopen je even de koptelefoons af laat zetten in verband met de veiligheid. 

Silent Disco Sports

Bij sporten waarbij je je goed wil concentreren is de Silent Disco koptelefoon een uitkomst. Je kan het geluid van de omgeving afsluiten waardoor je je volledig kan concentreren op je yoga houdingen. De docent kan vervolgens instructies geven die je hoort via je koptelefoon. Doordat je kan switchen tussen zenders kan je je uitleg zelfs laten variëren voor de verschillende niveaus van de deelnemers!

Daarnaast kan je sporters ook de eigen favoriete muziek laten kiezen zodat ze zich helemaal uit kunnen leven op de muziek waar ze van houden. Dit kan heel simpel door verschillende muziekstijlen op de verschillende kanalen te draaien.

Congressen/ beurzen/ hoorcolleges

De Silent Disco koptelefoons worden ook al af ten toe ingezet voor congressen of beurzen. Tot nu toe met hele positieve ervaringen want er zitten hier heel wat voordelen aan!

Je hebt aan 1 ruimte voldoende en kan hier meerdere lezingen tegelijkertijd in geven of in verschillende talen aanbieden door bezoekers te laten wisselen van zender. 

Deelnemers kunnen zich door het afsluiten van het omgevingsgeluid beter focussen of de spreker en kunnen het geluid even uitzetten als het nodig is. Sprekers zijn door de koptelefoons ook nog eens beter te verstaan. En je hoeft je op een beurs geen zorgen te maken over overlast als je even met een klant staat te praten tijdens een lezing.

Genoeg opties! En er zijn er zeker nog wel meer te bedenken! Wat voor soort Silent Disco organiseer jij?

Silent Disco huren? Klik hier!

Meer Blogs Pakket huren