Speluitleg glowsports

Uitleg van de spellen uit het glowsports pakket

Aangezien de attributen uit het pakket vanuit zichzelf licht geven, zijn er geen dure blacklights nodig. Wel dient de ruimte waar gespeeld wordt donker te zijn. Een sporthal of loods leent zich bijvoorbeeld ideaal voor dit pakket. Ook kan er buiten in het donker worden gespeeld mits er voldoende ruimte aanwezig is om de vijf activiteiten te kunnen spelen.

Glow in the dark- voetbal, basketbal en volleybal

Deze spellen worden gespeeld met de lichtgevende ballen binnen een afgezet veld van lichtgevende pionnen. De pionnen kunnen worden geplaatst op de 4 hoeken van het speelveld en verder verdeeld rondom het speelveld zodat een denkbeeldige lijn kan worden getrokken voor het afbakenen van het veld.

De doelen bij voetbal kunnen gemaakt worden met deze lichtgevende pionnen, maar de al eventuele aanwezige doelen kunnen ook worden gebruikt. De breaklights worden in dit geval gebruikt om de twee doelen te verlichten. Gebruik bij basketbal bij voorkeur de al aanwezige baskets als doelen en hang hier breaklights in ter verlichting. Mocht je hierover niet beschikken dan kun je ook een tafel o.i.d. gebruiken door deze rechtop neer te zetten. Men moet vervolgens de bal tegen de tafel werpen voor een punt. Voor het volleybalspel is een volleybalnet nodig. Mocht deze niet aanwezig zijn, dan kan ook worden volstaan met een te spannen touw waaraan breaklights worden gehangen.

Verder worden er qua regels de normale regels gehanteerd met hier en daar een aanpassing in verband met de ruimte, het aantal spelers en de leeftijd / het niveau van de spelers. Bij volleybal kan het spel bijvoorbeeld simpeler worden gemaakt door de spelers te laten gooien / vangen.

Illuminate frisbee-gameIlluminate frisbee

Bij dit spel worden de twee buckets 15 meter of minder (afhankelijk van de leeftijd van de spelers) uit elkaar gezet. In iedere bucket wordt een meegeleverde ledlamp geplaatst zodat beide buckets oplichten. Daarnaast wordt de lichtgevende frisbee gebruikt voor het werpen. Bij beide buckets staan 2 spelers; van ieder team 1. Het team dat het eerst 21 punten bij elkaar heeft gescoord, heeft gewonnen. Het team dat de frisbee in 1 keer in de bucket werpt (via de bovenkant), wint direct (instant win). Door middel van een zogenaamde 'touch' (frisbee gaat via medespeler in de bucket) kun je 3 punten scoren. Met een 'deuce' (frisbee komt tegen de bucket aan maar gaat er niet in) krijg je 2 punten. Één punt is te verdienen door via de medespeler de bucket te raken (dit heet een 'dinger').

Per tweetal mag er 1x heen en weer worden gegooid waarna het volgende team aan de beurt is. Dit gaat net zolang door totdat een team precies op 21 punten uitkomt en heeft gewonnen. 

Glow in the dark blackminton

Glow in the dark blackmintonHierbij worden de 4 rackets gebruikt en de lichtgevende shuttle (nightspeeder). De rackets kunnen worden verlicht door per racket een aantal breaklights in de juiste teamkleur (rood of blauw) in de daarvoor bestemde lusjes te schuiven. De shuttle wordt verlicht door het daarvoor bestemde glowstickje in het gaatje van de shuttle/ speeder te drukken en te 'knakken'.

Het spel wordt gespeeld net als badminton, maar met de volgende verschillen: Het speelveld bestaat uit 2 vakken van ongeveer 5 x 5 meter (rood en blauw vak). De vakken liggen ongeveer 10 meter uit elkaar. De vakken worden gemaakt met behulp van de meegeleverde lichtgevende pionnen. Bij dit spel wordt geen net gebruikt.

In ieder vak staat een tweetal die het tegen elkaar gaan opnemen. Het doel is om de nightspeeder met behulp van het racket in het vak van de tegenstander te laten vallen. Als dat gebeurt krijg je als team een punt. Als de speeder buiten het vak van de tegenstander valt krijgt de tegenpartij een punt. Ook als de tegenstander wordt geraakt met de speeder verdient men een punt. De spelers mogen altijd buiten hun vak komen. Een team wint wanneer deze minimaal 16 punten heeft behaald en minimaal 2 punten meer heeft dan de tegenstander.